گزارشی از چهرههای خبرسازی که تیتر شدند
مهران مدیری، سیروس مقدم، محسن یزدی، محمدحسین مهدویان و رضا رشیدپور چهرههایی هستند که سال گذشته به واسطه حاشیه یا نکته یا اتفاقی خبرساز شدند.
مطلب پیش رو، گزارشی است درباره پنج چهره تلویزیون که در یک سال گذشته بنا به رویداد یا اتفاق یا حاشیههای فضای مجازی یا خبرهای رسمی، بیشتر خبرساز شدند.
افرادی که قرار نیست اینجا تایید یا نفی شوند یا به ویژگی های مثبت و منفی اخبار پیرامونی شان بپردازیم بلکه بیشتر به مرور حواشی و جنجال هایی که در یک سال اخیر بیشتر با آنها خبری شدند و باعث شد در صدر اخبار قرار بگیرند، می پردازیم.
حتماً چهره های بسیاری بودند که می توانستند در این گزارش سوژه قرار بگیرند تا حواشی کاری و پروژه هایشان را مرور کنیم اما در نهایت سیروس مقدم کارگردان، رضا رشیدپور مجری، مهران مدیری مجری، برنامه ساز و کارگردان، محسن یزدی از مدیران سابق صداوسیما و محمدحسین مهدویان کارگردان از چهرههای تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی پنج چهره مورد نظر بودند که در این گزارش سراغ آنها رفتهایم.
یک – مهران مدیری
یکی از نامهای پرتکرار رسانهها در طول سال گذشته که فعالیتش به واسطه حضور در پروژههای مختلف پررنگ بود مهران مهدیری است.
بخش تلویزیونی ماجرا به برنامه «دورهمی» شبکه نسیم برمیگردد که هنوز بخشی از آخرین فصل از این برنامه باقی مانده و به پخش تلویزیونی نرسیده است. این قسمتها در یک سال اخیر درگیر دعواهای حقوقی و شکایت صداوسیما از سازندگان این مجموعه شد. اگرچه که سال ۱۴۰۱ هم تصویری از مدیری و ناصر قدیرکاشانی تهیه کننده «دورهمی» در دادگاه رسانه دیده شد، اما جزییات این ماجرا تا سال گذشته اعلام نشده بود.
تهیه کننده «دورهمی» در صفحه مجازی خود از شکایت صداوسیما خبر داد. ماجرای این شکایت و بدهی برنامه «دورهمی» به صداوسیما باعث شد جنجال جدیدی نسبت به برنامه جدید او در شبکه نمایش خانگی یعنی «اسکار» شکل بگیرد و حتی برخی کانالهای خبری از ممنوعیت کار مدیری خبر دهند.
مهران مدیری سال گذشته هم در سریال «پدر گواردیولا» به کارگردانی سعید نعمتالله در شبکه نمایش خانگی حضور داشت و هم در فیلم سینمایی «تابستان همان سال» به کارگردانی محمود کلاری بازی کرد و قاعدتاً دلیلی بر ممنوعیت وی وجود نداشت. برنامه «اسکار» هم بعد از تصویب طرح و دریافت مجوز برای تولید در شبکه نمایش خانگی آماده شد و این روزها مدیری اجرای آن را بر عهده دارد.
سال گذشته خبر دیگری درباره مهران مدیری مطرح شد؛ یوسف سلامی خبرنگار صداوسیما خبر ساخت یک سریال را از طرف مهران مدیری در صداوسیما منتشر کرد. خبری که محسن برمهانی معاون سیما در نشست خبری برنامههای نوروز و ماه رمضان آن را تأیید نکرد و فقط گفت مدیری از چهرههایی است که با او در حال گفتوگو هستیم.
دو – سیروس مقدم
نوروز تلویزیون با نام «پایتخت» سریال چند فصلی سیروس مقدم گره خورده؛ سریالی که در سالهای اخیر ساخته شدن یا نشدنش تیتر خبرها و رسانه ها بوده است.
سیروس مقدم سریالهای مختلفی را در کارنامه دارد، اما تقریباً هیچیک به اندازه سریال «پایتخت» نتوانست به یک مساله تبدیل شود. در یک سال اخیر پروژه ساخت «پایتخت» تقریباً ماهی یکی دو بار در رسانهها مطرح شد. ابتدا قرار بود فصل جدید این سریال برای نوروز ۱۴۰۳ ساخته شود و بعد به اواسط سال ۱۴۰۲ که رسید، حرف سینمایی «پایتخت» به میان آمد.
گمانه زنیهای مختلفی مطرح و بعد به صورت رسمی اعلام شد قسمت ویژه سینمایی در سیمافیلم به تصویب رسیده است. مدیر سیمافیلم و دیگر مدیران تلویزیون البته ساخت «پایتخت» را نفی نکردند و هر بار خبر از مذاکره با تیم سازنده «پایتخت» دادند.
در همه این موارد گاهی برخی از بازیگران هم در صفحههای شخصی خود یا در مصاحبهها واکنشی یا علاقهای به ساخت این برند تلویزیونی نشان دادند، با این حال سیروس مقدم به عنوان صاحب اصلی این سریال هیچ وقت درباره آن چیزی نگفت.
مقدم البته کمتر حرف میزند و سال گذشته تنها مصاحبه اش مربوط به نمایشگاه نقاشیهایش می شود که بعد از چند دهه بر پا کرده است.
او در این سالها هر بار ساخت سری جدیدی از سریال «پایتخت» به نتیجه نرسیده، مشغول ساخت سریالی دیگر در تلویزیون یا شبکه نمایش خانگی شده است. البته ۲ اثر او در شبکه خانگی به اندازه سریالهای تلویزیونی او موفق نبود و حالا باید منتظر بمانیم تا ببینیم تکلیف این برند محبوب تلویزیونی در سال جدید چه خواهد شد و چه زمانی سیروس مقدم فصل جدید «پایتخت» را کلید خواهد زد.
به ویژه که علی رغم چراغ سبز سیمافیلم به این سریال، هنوز بر سر فیلمنامه مشخص به توافق کامل نرسیده اند و شاید بهتر است که ابتدا فیلمنامه مشخصی وجود داشته باشد و بعد این برند محبوب به تولید برسید. ساخت سریال های چند فصلی از سر شتابزدگی در زمانی که فیلمنامه های معین و مشخصی نداشتهاند منجر به یک ناکامی شده است. فصل های پایانی «پایتخت» هم نتوانست محبوبیت اولیه خود را احیا کند و دچار یک افول محتوایی شد که نیازمند یک قصه و شخصیت پردازی منسجم و مستحکم است.
سه – محسن یزدی
کمتر مدیر تلویزیونی در دورههای اخیر صداوسیما بوده که بعد از برکناری یا استعفا، واکنشهای انتقادی از طرف رسانهها و چهرههای فرهنگی در پی داشته باشد.
محسن یزدی مدیریت شبکه مستند تلویزیون را بر عهده داشت و سال گذشته از این مسؤولیت کنار رفت. این تغییر با واکنش اهالی رسانه و فرهنگ مواجه شد.
شاید قبل از انتصاب یزدی برخی هم به دلیل کارنامه کاری او و حضور مستمر در رسانههای اصولگرا تصور میکردند با رویکردی یک جانبه گرا و حزبی در شبکه مواجه شوند با این حال رویکرد شبکه در چند سال حضور او نشان داد که یزدی بلد است چگونه در سمت درست و جایگاهی حرفهای بایستد.
محسن یزدی سال ۱۳۹۹ با حکم مرتضی میرباقری معاون وقت سیما، بهعنوان مدیر شبکه مستند منصوب شد. با شنیده شدن زمزمه رفتن محسن یزدی از شبکه مستند، روزنامههای جوان و فرهیختگان و خبرگزاریهای تسنیم و فارس در گزارشهایی به انتقاد از این تصمیم پرداختند.
یزدی اواخر سال گذشته با دبیری یک جشنواره تلویزیونی به صداوسیما بازگشت. او این روزها دبیر جشنواره رسانهای بینالمللی «صبح» است که در سال جاری برگزار خواهد شد.
چهار – محمدحسین مهدویان
در میان کارگردانهایی که سال گذشته در شبکه نمایش خانگی کار کردند، یکی از خبرسازترین نام ها به محمدحسین مهدویان تعلق میگیرد. کارگردانی که نامش حتی با پروژه هایی که دوستان و همکارانش هم به تولید رسانده اند خبرساز شده است. مثلاً وقتی هادی حجازی فر اولین فیلم و سریالش را ساخت یا سال گذشته که جواد عزتی اولین فیلمش را ساخت به عنوان کارگردانانی مطرح شدند که زمانی با مهدویان همکاری کرده اند. او البته سال گذشته با سریال «سقوط» هم در صدر خبرها قرار گرفت. سریالی که مشاوره اش را بر عهده داشت و واکنش های مختلفی برانگیخت.
در کنار همه این پروژه ها، خود مهدویان یکی از بحث برانگیزترین سریال های شبکه خانگی را کارگردانی کرد، سریال «زخم کاری ۲» که ادامه یک برند محبوب و موفق بود و بعد از رونق فصل اول «زخم کاری»، انتظار مخاطب را تا حد زیادی بالا برده بود و برعکس واکنش های منفی زیادی گرفت.
«زخم کاری؛ بازگشت» نتوانست انتظار مخاطب را برآورده کند. مهدویان بعد از احیای شخصیت مالک و انتشار عکسهایی از حضور دوباره جواد عزتی در این سریال، کل مجموعه را با سکانسهای کمی از او تولید کرد و غیبت جواد عزتی دلیل عمده این انتقادات بود.
او با پایان قسمت آخر سریال، به واکنشهای انتقادی هم پاسخ تندی داد و از میزان مخاطب بالای فصل دوم نوشت!
مهدویان حالا این روزها درگیر فصل سوم سریال «زخم کاری» است تا شاید با حضور پررنگتر جواد عزتی بتواند آبی بر آتش خشم منتقدان فصل دوم این مجموعه باشد.
پنج- رضا رشیدپور
سالی که گذشت سال رکود تلویزیون در بهرهگیری از چهرههایش بود. ستارههایی که در همین رسانه رشد کرده و به واسطه آن به شهرت رسیده بودند. البته کمکم مدیران فهمیدند رسانه بدون چهره نمیتواند مخاطبانش را نگه دارد و در ماههای آخر سال یکی یکی برای جذب هنرمندان تلاش شد. با این حال مخاطب همچنان به دنبال چهره های مورد علاقه خود بود.
رضا رشیدپور که آخرین حضورش در تلویزیون به مسابقه «سیم آخر» بر میگردد قرار بود سال گذشته دوباره اجرای این مسابقه را به عهده بگیرد. هرچند بسیاری معتقدند که مجریانی چون رشیدپور باید به جای مسابقه، برنامههای گفتوگو محور اجرا کنند یا اجرای برنامههای صبحگاهی و شبانگاهی را به عهده بگیرند تا همه مهارتها و ظرفیتهای اجرای خود را به منصه ظهور برسانند، با این حال همین مسابقه هم به سرانجام نرسید.
طرح نام رشیدپور باعث شد تنشی جدی شکل بگیرد و محمدرضا شهبازی مجری برنامههای «پاورقی» و «سیدخندان» واکنشی منفی به این ماجرا نشان داد. شهبازی در اعتراض به این اتفاق اعلام کرد از اجرای این ۲ برنامه کنارهگیری میکند.
این ماجرا تا سطح بالای مدیران تلویزیون و مهمتر از همه، پیمان جبلی رییس سازمان صداوسیما هم کشیده شد. او در صفحه مجازی خود در ویراستی، به کناره گیری شهبازی واکنش نشان داد و از باقی ماندن او در اجرا خبر داد.
بعد از این ماجرا رشیدپور از اهمیت آنتن رسانه ملی نوشت و اعلام کرد اجرا در تلویزیون را به زمانی دیگر موکول میکند.