بر این اساس، فرمهای متقاضیان شرکت در این دوره جشنواره فیلم فجر از نظر سال تولید، دارا بودن پروانه ساخت سینمایی، ارائه نشدن فیلم در دوره گذشته جشنواره و… مورد بررسی قرار گرفتند. و در نهایت ۶۲ فیلم از بین آثار متقاضی (حدود ۵۷ درصد آثار) واجد شرایط شرکت در جشنواره سی و نهم شناخته شدند.
وضعیت پروانه نمایش فیلمهای این دوره نیز در این فهرست مشخص شده. که در این بین ۱۴ فیلم تاکنون پروانه نمایش صادر شده. و ۴۸فیلم در دست بررسی شورای پروانه نمایش فیلمهای سینمایی قرار دارد.
قابل ذکر است. که طی روزهای گذشته، از بین فیلمهای متقاضی شرکت در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، 5 فیلم روشنایی (کامشاد کوشان)، ترانههای پدری (محمد بصیری)، بانکزدهها (جواد اردکانی)، موافقت اصولی (امیر پورکیان) و کوسه (علی عطشانی) به علت مسائل فنی و آماده نبودن از شرکت در جشنواره انصراف دادند.
از برخی فیلم های مهم این لیست جشنواره فیلم فجر می توان به «قاتل و وحشی» حمیدنعمت الله، «ابلق»نرگس آبیار، «بدون همه چیز»محسن قرایی،«شیشلیک»محمدحسین مهدویان،«تی تی»آیدا پناهنده،«روشن»سید روح الله حجازی و…اشاره نمود.
جشنوارۀ فیلم فجر، جایگزینی برای جشنوارۀ بینالمللی فیلم تهران بود. که تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ جمهوری اسلامی ایران، با حمایت دفتر مخصوص فرح پهلوی در ایران برگزار میشد. و در آن فیلمهای برگزیده سینمای ایران در کنار آثار سینمای بینالمللی رقابت میکردند. بعد از انقلاب اسلامی ایران، این جشنواره تعطیل شد. و بعد از ۴ سال، جشنوارۀ فیلم فجر، همزمان با روزهای دهه فجر جایگزین آن شد.
نخستین دورهي جشنوارۀ فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۱ به دبیری حسین وخشوری برگزار شد.
حسین وخشوری درباره بودجه اولین دوره جشنواره گفت:
برای برگزاری دوره اول جشنواره فیلم فجر، معاون مالی ارشاد ۷۵۰هزار تومان به ما پرداخت کرد که نیمی از این بودجه(۳۷۵هزار تومان/معادل ده هزار دلار وقت) هم سهم جشنواره تئاتر فجر شد. آن زمان بلیت جشنواره. ۱۰ تومان بود که کمی بیشتر از رقم معمول بلیت سینماها بود و درنهایت از بلیتفروشی جشنواره نزدیک ۱میلیون تومان درآمد داشتیم که آن را نیز به حساب خزانه برگرداندیم.